Legea feedback-ului

Vorbeam cu un prieten despre feedback-ul oferit pe curs.cs.pub.ro pentru cursurile de la Calculatoare: eu sceptic (ca de obicei), el increzator asupra faptului ca de anul acesta chiar se va tine cont de parerea noastra (a studentilor) referitoare la curs, laborator, etc. si ca cineva va sta si va analiza raspunsurile oferite pentru evaluarea calitatii cursurilor, etc. Daca am aflat ca asa sta situatia, m-am apucat sa citesc ce a scris Vlad referitor la cum se da feedback relevant si am inceput sa completez formularele. Poate se schimba ceva…

Insa citesc astazi, ca in anul 3, nu exista posibilitatea de a oferi feedback pentru 3 materii din 6: RL, CN, EG (vezi Sergiu). Desi nu pot sa verific autenticitatea informatiei oferite, daca lucrurile stau intr-adevar asa cum spune Sergiu, inseamna ca scepticul din mine a avut dreptate. Nu va exista o evaluare oficiala a feedback-ului oferit de studenti.

Totusi, consider ca feedback-ul este un lucru bun si important – sunt situatii in care acesta chiar este luat in calcul si conteaza. Nu dureaza foarte mult (cca. 10 minute maxim) sa completati formularul de curs.cs. Insa, pentru unele materii care sunt interesate de opinia studentului, raspunsurile pot oferi date importante, care altfel sunt greu de cules. Asadar, este important ca aceste formulare sa fie completate “pe bune”, nu la misto. Daca ai ceva de spus, foloseste-te de legea feedback-ului… poate cineva chiar il citeste!

PS. Formularul de feedback este bine sa fie completat dupa ce ati sustinut examenul, astfel incat relatia cu materia respectiva sa se fi incheiat – sunt cazuri in care acest feedback poate fi dezanonimizat :). In plus, daca il completati dupa examen, inseamna (in cazul ideal :P) ca ati parcurs toata materia.

Advertisements

3 responses to “Legea feedback-ului

  1. Singura problemă e că nu se foloseşte curs.cs la CN2 şi se foloseşte în continuare csit-sun.pub. La RL a fost o eroare, acum e activ formularul şi Economie Generală să zicem că nu e chiar cea mai importantă materie din semestrul ăsta(cu toate că e păcat pentru ei, vroiam să îi laud chiar : ) )

  2. politehnicacalculatoare

    Imi pare bine sa aud asta :). Fara formular la EG se poate trai, dar poate la CN2 ar fi fost util.

  3. Pingback: Feedback-ul si libertatea de expresie | Student la Automatica si Calculatoare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s