Noua fata a facultatii

In ultima perioada, Facultatea de Automatica si Calculatoare a inceput sa isi schimbe incet-incet infatisarea si sa  intre cat de cat in randul lumii. In ultimul an, s-au produs mai multe schimbari decat toate cele petrecute de cand sunt eu student in facultate (adica aproximativ 11 ani). De fapt, cred ca sunt rautacios, pentru ca au fost schimbari importante si inainte, dar frecventa lor (raritatea) le-a facut sa isi dilueze importanta.

O sa incerc sa trec fac o lista scurta cu principalele modificari in bine petrecute in ultimul an (daca am uitat ceva, lasati un comentariu):

In mod evident, multe dintre aceste rezultate contin munca si experienta a mai multor ani de evolutie inceata. Si probabil ca se datoreaza intr-o oarecare masura si investitiei de timp a unor persoane pasionate si interesate de facultate si de viitorul studentilor, dar si de evolutia domeniului acesta in Romania.

Din pacate, in ultimul an facultatea a si pierdut lucruri importante, precum prezenta unor profesori cu experienta care au depasit 65 de ani si au fost trasi pe “linie moarta” de celebra lege Funeriu. Si cred ca majoritatea studentilor stiu la cine ma refer…

Advertisements

5 responses to “Noua fata a facultatii

 1. Taner Baubec (@TanerBaubec)

  Masura cu depasirea celor 65 de ani ar putea parea absurda. Insa cred ca putem analiza si dintr-o perspectiva mai larga asupra sistemului educational. In sensul ca pentru un sistem educational, e poate mai sanatos sa ai niste cicluri de cariera regulate, chiar daca asta inseamna sa pierzi niste pedagogi foarte buni. Cred ca masura asta are scopul sa faca loc si sa incurajeze dezvoltarea pedagogilor mai tineri inca de cand intra in sistem.

  Cred ca acum, cand un tanar tinteste sa fie pedagog, e fortat sa stea mult timp in umbra profesorilor mai cu experienta si asta le cam stopeaza atat evolutia cat si contributia in sistem. In orice caz, cred ca e discutabil.

  Si oricum, ma bucur sa aud ca lucrurile evolueaza in ACS 🙂

 2. Hmm … daca profesorii aia de 65 de ani nu au vreun urmas pe la 30-40 aproximativ la fel de bun , intradevar e o pierdere pentru facultate dar la fel se poate spune ca au facut umbra facultatii degeaba……

  • Din nefericire, ramanerea in tara si sau in facultate este o alegere personala si dificil de facut. Daca tu ai fi intre cei mai buni oameni din domeniul tau, ai ramane as lucrezi in Romania (fara bani pentru proiecte de cercetare si echipa)?

 3. Daca facultatea m-ar primi sa predau un curs sau un seminar mi-as face timp sa fac asta , insa nu sunt calficat pentru ca nu am psihologie si nu stiu pe langa cine sa ma dau bine.. cel putin asta era situatia la ELTC acu ceva anisori (4-5) cand am incerca :((((

 4. Pingback: Schimbari in Automatica si Calculatoare – partea a doua | Student la Automatica si Calculatoare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s