Somnul de dupa…

Desi titlul poate sa sugereze altceva unora dintre noi, acest scurt articol nu dezbate nici somnul de dupa-amiaza sau de dupa masa, si nici nu are tente sexuale (ca o posibila paralela cu “tigara de dupa”) sau morbide (legat de ultimul somn).

Nu stiu altii cum sunt, dar eu apreciez foarte mult un alt tip de somn de dupa: somnul acela multumitor si dulce pe care il poti avea dupa finalizarea unui lucru/proiect/undertaking mai dificil sau care a necesitat un efort mai mare,  sau care iti aduce o realizare mai importanta sau o multimire deosebita (sau un amestec intre acestea, ori toate la un loc, poate si multe altele). Probabil ca este un somn dulce pentru ca de multe ori vine dupa multe ore de sesomn, de planificare si gandire, de munca si efort sustinut.

Este un somn al reusitei, care ne face sa ne propunem alte planuri dificile si sa o apucam din nou de la zero in construirea altor proiecte care necesita un mix de curaj, efort, gandire si timp investit pentru tine si pentru altii (nu neaparat toate aceste elemente, si nu neaparat doar acestea).

Probabil ca atunci cand nu mai ai astfel de partide de somn, inseamna ca ceea ce faci a intrat in rutina si ar trebui sa schimbi ceva sau sa te implici in ceva care iti poate da satisfactia unui somn ce urmeaza unei munci bine facute.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s